Web Analytics Made Easy - Statcounter

کیت تشخیص سریع و همزمان دو گروه آنتی بیوتیک های تتراسایکلین و بتالاکتام در شیر توسط یک شرکت فناور در کشور بومی سازی شد.

به گزارش گروه علم و آموزش ایران اکونومیست، آنتی بیوتیک ها به گروهی از داروها تعلق دارند که به داروهای ضدمیکروبی موسوم هستند و پنی سیلین، تتراسایکلین و آموکسی سیلین از جمله آن ها است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این داروها برای حذف یا مهار رشد باکتری ها مورد استفاده قرار می گیرند، بدون اینکه زیان قابل توجهی به سلامت میزبان وارد آورند.

زمانی که دارو به صورت تزریقی، موضعی یا خوراکی به انسان یا حیوان تجویز می شود مقداری از آن در بدن تجمع می یابد که به آن باقیمانده آنتی بیوتیک گفته می شود. این باقیمانده آنتی بیوتیک در خون، بافت های عضلانی و مایعات بدن نظیر شیر قابل تشخیص است و در صورت مصرف شیر حیوانی که آنتی بیوتیک برای آن تجویز شده است، باقیمانده آنتی بیوتیک موجود در شیر می تواند برای مصرف کننده و صنایع تخمیر شیر زیان آور باشد.

باتوجه به این مشکل، یک فناور ایرانی بازگشته از خارج با استفاده از توان دانشی خود موفق به طراحی و تولید کیت تشخیص سریع همزمان دو گروه آنتی بیوتیک تتراسایکلین و بتالاکتام در شیر شده است که در مدت پنج دقیقه این مواد دارویی را در شیر دام شناسایی می کند.

محدثه حاجی عبدالوهاب مدیر عامل شرکت فناور دانش پژوهان فرتاک طب در گفت و گو با ایران اکونومیست در خصوص این محصول فناورانه افزود: کیت تولید شده یک روش سنجش سریع آلودگی نمونه های شیر با آنتی بیوتیک های دو گروه تتراسایکلین ها و بتالاکتام ها است.

وی بیان کرد: ‌آنتی بیوتیک های تتراسایکلین و بتالاکتام پرمصرف ترین آنتی بیوتیک ها برای درمان عفونت های باکتریایی در گاوهای شیری و همچنین برای تقویت رشد و درمان پیشگیرانه جمعی است.

مدیرعامل این شرکت فناور ادامه داد: استفاده از آنتی بیوتیک ها برای اهداف غیر درمانی به توسعه باکتری های مقاوم به آنتی بیوتیک (AR) منجر شده است که به سیستم غذایی ما نفوذ کرده و خطر بزرگی برای سلامتی انسان به شمار می رود. استانداردهای قانونی ایجاب می کند که شیر هنگام تجزیه و تحلیل با استفاده از روش های آزمایش تایید شده حاوی آنتی بیوتیک های قابل تشخیص نباشد.

وی بیان کرد:‌ دام در چرخه حیات خود با بیماری هایی مواجه می شود که دامپزشک و دامدار مجبور به تجویز آنتی بیوتیک و تزریق آن می شوند. این آنتی بیوتیک در بدن دام انباشته شده و وارد شیر دام و چرخه غذایی ما می شود.

وی گفت: با این کیت پیش از اینکه شیر به عنوان ماده اولیه وارد چرخه تولید شود، انباشت آنتی بیوتیک ها تشخیص داده می شود و از آلوده شدن محصولات لبنی جلوگیری می کند.

حاجی عبدالوهاب با بیان اینکه وجود آنتی بیوتیک در شیر، میکرو ارگانیسم های لبنی را مهار می کند و باعث زیان اقتصادی به صنایع پنیر و شیر تخمیری می شود، گفت:‌ از این کیت، می توان در محل برای کنترل روزانه یا در آزمایشگاه ها برای تجزیه و تحلیل مجموعه های شیر استفاده کرد، برای انجام این آزمایش نیازی به متخصص، تجهیزات، پردازش، تمیز کردن یا استخراج نمونه نیست.

این فناور ایرانی بازگشته از کشور هلند به ایران تاکید کرد: اگر این آنتی بیوتیک ها در شیر وجود داشته باشند و حجم آنها بالا باشد، ‌چرخه تولید مواد لبنی را دچار مشکل می کند که برای صنایع هزینه هایی را درپی دارد و فرآیندهای تولید را نیز ممکن است مختل کند.

حاجی عبدالوهاب  افزود: انباشت آنتی بیوتیک ها در مواد غذایی در انسان مقاومت به آنتی بیوتیک را به وجود می آورد و در بحث های سلامت جامعه هم موثر است.

وی تاکید کرد:‌ شرکت ما درحال حاضر کیت های تشخیص سریع را که تا به حال در ایران تولید نشده، تولید می کند. نمونه خارجی این محصول موجود است، اما ما به دانش فنی این محصول دست یافتیم و محصول بومی  تولید کردیم، کار ما مهندسی صرف نبوده است، امیدواریم مجموعه محصولات را در حوزه کیت های تشخیص سریع بر پایه آنتی بادی گسترش دهیم.

این فناور در خصوص استفاده خانگی و صنعتی این کیت ها گفت: ‌منعی در استفاده خانگی از این کیت ها وجود ندارد، هرچند در حال حاضر قراردادها و مذاکراتمان با صنایع بزرگ است، اما امیدواریم در تولید انبوه این محصول قیمت آن اقتصادی شود و خانواده ها بتوانند از آن استفاده کنند.

وی یادآور شد:‌ در اغلب محله ها فروشگاه های محصولات لبنی دیده می شود، این کیت ها با توجه به اینکه تقریبا در پنج دقیقه کار شناسایی را انجام می دهند، می توانند برای کاربران بیشتر و خانواده ها قابل استفاده باشند.

مدیرعامل این شرکت فناور با بیان اینکه این کیت محصولی جدید است، ادامه داد: درحال مذاکره با واحدهای صنعتی برای تجاری سازی محصول هستیم، دریافت مجوزهای بهداشتی این محصول نهایی شده است.

  منبع: خبرگزاری ایرنا برچسب ها: لبنیات ، آنتی بیوتیک ، شیر آلوده

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: لبنیات آنتی بیوتیک شیر آلوده آنتی بیوتیک آنتی بیوتیک آنتی بیوتیک ها شرکت فناور تشخیص سریع کیت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۰۴۶۷۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ارزیابی هوشمندسازی صنعت نفت با تولیدات فناورانه

علی‌اصغر صادقی مجرد، نایب رییس دوم کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی ایران در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری علم و فناوری آنا درباره تولید و به تیراژرساندن محصولات دانش‌بنیانی به عنوان یکی از موضوعات مهم در مورد دانش‌بنیان‌ها، اظهار کرد: درصنعت نفت، تیراژ دغدغه مهم نیست به این دلیل که شرایط چاه‌های نفت با یکدیگر متفاوت است و به طور مثال برداشت در میدان مسجد سلیمان و مارون با هم تفاوت‌های عمده دارند.

تولید قطعات دانش‌بنیانی در بخش نفت ایده‌محوراست نه خدمت‌محور

وی ادامه داد: همچنین تولید قطعات در این بخش‌ها بیشتر ایده‌محور است نه خدمت محور. البته ممکن است به طور مثال یک شیر پالایشگاهی تولید شود که میزان معینی از دما و فشار را تحمل کند که البته تیراژی هم نه برای آن تعریف می‌شود و نه نیازی به تیراژ در آن وجود دارد و در این جا تنها یافتن آلیاژ مناسب اهمیت دارد.

متناسب با هر میدان نفتی نیاز به محصولات و قطعات یا پلیمر‌های متفاوت مورد نیاز است

وی افزود: در آن بخش‌هایی که بحث نرم‌افزاری و هوشمندسازی است یا نسخه بر اساس چاه و مخزن نفتی تعیین می‌شود، دانش‌بنیان‌ها می‌توانند براساس مسئله مشخص در میدان مشخص برای شرایط عملیاتی مشخص در پالایشگاه مشخص و در میدان مشخص، محصول یا ایده دهند و مانند سایر بخش‌های صنعتی نیست که به طور مثال کارخانه تولید ژل پلیمر، بحث تیراژ مورد نیاز باشد؛ بنابراین متناسب با هر میدان نفتی نیاز به محصولات و قطعات یا پلیمر‌های متفاوت مورد نیاز است.

مهمترین کار حمایتی از دانش‌بنیان‌ها رعایت قانون است

صادقی مجرد در مورد حمایت یا عدم حمایت از دانش‌بنیان‌ها نیز، خاطرنشان کرد: مهمترین حمایت رعایت قانون است. قانون حمایت از دانش‌بنیان‌ها قانونی جامع و کامل است که مشخص کرده است چه بستر‌ها و ساختاری برای رشد وجود دارد. اگر دولت در حمایت از دانش‌بنیان‌ها موفق بود که نتایج آن تاکنون به دست آمده بود، اما واقعیت این است که دولت قادر به حل مشکلات آنها نیست و البته به عقیده من وظیفه‌ای هم در این زمینه ندارد.

وی افزود: اگر شرکتی دانش‌بنیان باشد و به سازمان و پالایشگاه یا صنعتی وارد شد و توانست ایده‌ای ارایه دهد که نیاز به حمایت دارد نباید وارد مناقصه شود و خارج از مناقصه این خدمت را ارایه دهد.

صادقی‌مجرد ادامه داد: همچنین اگر قرار باشد که تولید باراولی توسط دانش بنیانی در قطعه یا محصولی برای اولین بار در ایران ارایه شود، باید تسهیلاتی در اختیار او قرار داده شده و تعیین شود که خرید تضمینی آن محصول انجام شود و در صورت عدم موفقیت نیز هزینه‌های انجام‌شده به او داده شود.

نایب رییس دوم کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی ایران تصریح کرد: تسهیل اجرای قانون و تسهیل استاندارد‌ها از جمله حمایت‌های مهم از شرکت‌های دانش‌بنیان است. باید اجازه داد تا دانش‌بنیان‌ها، طرح خود را برای تولید ایده‌های خود ارایه دهند و با این شیوه بتوانند در به ثمررساندن تولیدات باراولی اقدام کنند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • عزم هیئت الجزایری برای توسعه همکاری فناورانه با ایران
  • عزم هیات تجاری الجزایر برای توسعه همکاری فناورانه با ایران
  • استقبال هیأت تانزانیایی از محصولات فناورانه دانش‌بنیان ایرانی
  • آزمایش خون ممکن است ام‌اس زودرس را تشخیص دهد
  • انقلاب صنعتی (قرن هجده و نوزدهم) و پیشرفت‌های فناورانه
  • ام‌ اس زودرس قابل تشخیص است؟
  • امکان تشخیص ام‌اس زودرس با آزمایش خون
  • تولید و عرضه به بازار کفی طبی نانویی
  • ملزم بودن رعایت پرهیز‌های دارویی آنتی بیوتیکی طیور زنده قبل از ارسال به کشتارگاه‌ها
  • ارزیابی هوشمندسازی صنعت نفت با تولیدات فناورانه